Nieuws

Football Unlimited Netherlands (F.U.N.) richt zich op het geven van voetballessen voor kansarme kinderen in landen, waar sporten niet altijd vanzelfsprekend is. Hierbij wordt voetbal gebruikt als middel om de plaatselijke jeugd een kans te geven zich middels de sport maatschappelijk en sociaal te ontwikkelen.

RB Sport is in de persoon van Rene Bouma gevraagd om vanuit zijn passie en expertise locale trainers te helpen bij het zich bekwamen in het vak van voetbaltrainer, zodat zij daar zelf de kinderen verder kunnen ontwikkelen. 

Rene reist op 1 januari af, zal op verschillende scholen clinics verzorgen en op 9 en 10 januari in het dorpje Alijamdu de trainers helpen bij het opzetten van tournooien en circuitvormen met leerzame oefenstof. Bij voldoende enthousiasme zal er in juni een vervolg komen met een korte cursus.

FUN is in Gambia ook vertegenwoordigd door Maarten Bax (Sportjournalist, auteur van de biografie van de Boertjes, Badhr Hari. Hij schreef ook een boek naar aanleiding van de dood van een grensrechter en heeft onlangs het boek Sex, drugs en voetbal op de markt gebracht) en Gijs de Zwarte (journalist). Zij gaan zich bezighouden met een videoproductie, het schrijven van blogs, maar zullen het vooral ook heel druk hebben met uitdelen van 80 dozen met voetbalkleding, ballen, hesjes en doeltjes, dat via sponsoring vanuit vele voetbalclubs mogelijk is gemaakt.

Alle medewerkers werken op basis van vrijwilligerswerk, maar vinden het geweldig om die kinderen, die daar bijna niets hebben, blij te maken en een bijdrage te leveren aan een toekomst in hun eigen land.

Bekijk de beelden om een goede indruk te krijgen op de website van FUN, klik hier.

Bent u onder de indruk en wilt u FUN steunen, dan wordt uw bijdrage enorm op prijs gesteld.

Wordt ambassadeur van FUN en zorg voor een banner op de website van uw vereniging, zie Purmersteijn, klik hier

 

Twitter

Wie zijn er online?

We hebben 28 gasten en geen leden online