Nieuws

Dit voorjaar werd in een periode van 2 x 10 dagen trainers opgeleid op de North Banc in Gambia. Het accent lag op coaching van de jeugd en het werken met scorekaarten tijdens wedstrijdechte voetbalvormen en tournooitjes.

Na een periode van 22 jaar onderdrukking van een dictator werd in Gambia een zelf gekozen President gekozen. De inauguratie van de nieuwe president werd bijgewoond en de volledige bevolking was in geweldige feeststemming. De hoop is dit van positieveinvloed is op de continuiteit van de activiteiten van FUN in Gambia. Naast de voetbalactiviteiten werdook de medische situatie op camera vastgelegd, omdat FUN zich de komende periode ook gaat toeleggen op het realiseren van een Medische post in El Jamdu, voor de reportage op beeld: klik hier:

 

In Januari heeft RB Sport voor Fun-foundation trainers opgeleid in Gambia. Op de North Bank werden twee Academies bezocht, waar werd getraind op een zandvlakte. De geiten moesten eerst worden weggejaagd, maar daarna liet de plaatselijke jeugd hun talenten zien. De door FUN meegenomen doeltjes waren een groot succes nu er ook echt gescoord kon worden. In South West werden ook twee Academies bezocht, waarbij in Brikama zowaar ook op kunstgras kon worden gespeeld. In totaal werden 17 trainers opgeleid in het wedstrijdgericht trainen binnen een organisatiemodel met FUN scorekaart. De deelnemende trainers ontvingen na afloop een FUN-Certicaat, waarmee ze kunnen aantonen dat ze twee modules hebben afgerond. FUN gaat zich inzetten om hier een vervolg aan te geven, maar kan dat alleen met steun van de voetballiefhebbers uit Nederland. Wordt FUN ambassadeur en organiseer of koppel een bestaande activiteit aan FUN, waarmee wat gelden kunnen geworven om Afrikaanse voetballertjes ook aan hun voetbalontwikkeling te kunnen laten werken. www.fun-foundation.nl

Het ontvangst in Aljamdu was geweldig: Zie film. Om de brochure te kunnen inzien: klik hier

 

Nieuwe missie in Gambia in juli

 

8 juli vertrekt er weer een team vrijwilligers van FUN-foundation naar Gambia om daar materialen af te leveren en trainers verder te scholen om de jeugd beter te leren voetballen. In het dorp El Jamdu hebben ze niet veel en voetbal is alles voor hen.

Rene Bouma zal met een aantal assistenten weer clinics verzorgen, waar het accent komt te liggen op eenvoudige wedstrijdgerichte vormen en het coachen in verschillende variaties van 4tegen4. Ook het tournooi 4t4 individuele winnaar zal aandacht krijgen. Daarnaast wordt er bekeken wat de mogelijkheden zijn om met een aantal sponsoren, ondermeer Lebo Vastgoed, een onderwijslokaal neer te zetten, wat naast het gewone onderwijs ook als locatie kan dienen voor Voetbalscholingen. Op termijn hoopt FUN daar een amateurvereniging op te richten. Ook zal er een cameraploeg namens Lebo afreizen om een documentaire te maken, die op termijn meerdere sponsoren kan interesseren bij te dragen aan dit fantastische doel. Uiteraard is uw donatie is van harte welkom om ons te ondersteunen in ons werk aldaar, www.fun-foundation.nl

 

 

Masita is de nieuwe kledingsponsor voor FUN-foundation

Football Unlimited Netherlands (F.U.N.) richt zich op het geven van voetballessen voor kansarme kinderen in landen, waar sporten niet altijd vanzelfsprekend is. Hierbij wordt voetbal gebruikt als middel om de plaatselijke jeugd een kans te geven zich middels de sport maatschappelijk en sociaal te ontwikkelen.

RB Sport is in de persoon van Rene Bouma gevraagd om vanuit zijn passie en expertise locale trainers te helpen bij het zich bekwamen in het vak van voetbaltrainer, zodat zij daar zelf de kinderen verder kunnen ontwikkelen. 

Rene reist op 1 januari af, zal op verschillende scholen clinics verzorgen en op 9 en 10 januari in het dorpje Alijamdu de trainers helpen bij het opzetten van tournooien en circuitvormen met leerzame oefenstof. Bij voldoende enthousiasme zal er in juni een vervolg komen met een korte cursus.

FUN is in Gambia ook vertegenwoordigd door Maarten Bax (Sportjournalist, auteur van de biografie van de Boertjes, Badhr Hari. Hij schreef ook een boek naar aanleiding van de dood van een grensrechter en heeft onlangs het boek Sex, drugs en voetbal op de markt gebracht) en Gijs de Zwarte (journalist). Zij gaan zich bezighouden met een videoproductie, het schrijven van blogs, maar zullen het vooral ook heel druk hebben met uitdelen van 80 dozen met voetbalkleding, ballen, hesjes en doeltjes, dat via sponsoring vanuit vele voetbalclubs mogelijk is gemaakt.

Alle medewerkers werken op basis van vrijwilligerswerk, maar vinden het geweldig om die kinderen, die daar bijna niets hebben, blij te maken en een bijdrage te leveren aan een toekomst in hun eigen land.

Bekijk de beelden om een goede indruk te krijgen op de website van FUN, klik hier.

Bent u onder de indruk en wilt u FUN steunen, dan wordt uw bijdrage enorm op prijs gesteld.

Wordt ambassadeur van FUN en zorg voor een banner op de website van uw vereniging, zie Purmersteijn, klik hier

 

In januari heeft de FUN-foundation weer een geslaagde missie gehad in Gambia. Er werden clinics verzorgd op 4 voetbalacademies, waarbij 17 Gambiaanse trainers werden opgeleid in het aanbieden van wedstrijdgerichte vormen in een circuitorganisatiemodel. Zij werden ook voorzien van ballen en de deelnemende jeugd met kleding. In totaal zijn met dank van de Nederlandse clubs 80 dozen met kleding uitgereikt aan de Gambiaanse voetballertjes. Op het zandveld van Eljamdu werden door Sportservice Nederland gesponsorde doelen geplaatst. Het was een genot om te zien hoe blij deze kinderen waren met de voetbaltraining en de verkregen kleding. Voor een korte filmimpressie: klik hier

Project SportWerkt van Urbanvoetbalschool van start

Donderdag 1 oktober gaat bij voetbalvereniging AFC het project Sport Werkt van start. Sport Werkt is een project van Urbanvoetbalschool. 

Bij Sport Werkt wordt sport als middel gebruikt voor gedragsverandering. Leerlingen, die dreigen uit te vallen in het onderwijs krijgen  tijdens dit traject een extra ruggensteuntje, extra aandacht, waarbij ook aandacht is voor succesbeleving.

In een sportsetting, vertrouwde omgeving wordt aan de persoonlijke ontwikkeling gewerkt, waarbij het uitgangspunt is om terug te keren naar de eigen school, door te stromen naar andere school of opleiding of de weg te vinden naar geschikt werk. Deskundige begeleiders zorgen voor maatwerk en persoonlijke begeleiding, waarbij ook de sportvereniging wordt gezocht om maatschappelijke en sociale contacten op te doen.

Vanuit de expertise, 18 jaar bondscoachschap, 5 EKs, 5 WKs voor deze doelgroep is RB Sport benaderd om dit project te ondersteunen in Amsterdam-Zuid. info: klik hiere

actieve deelname aan de maatschappijr andere school, werk en/of vervolgonderw

Wie zijn er online?

We hebben 6 gasten en geen leden online